Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Ο Παναγιώτης, ο Βασίλης, ο Φραγκίσκος, και ο Καζαντζάκης!!!

ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ:

Ένας διάλογος του Παναγιώτη, με τον Βασίλη το κρυπτο-παπικό μέλος του (ελληνο-αμερικάνικου) γιαχού γκρουπ «Ορθοδοξία»:

«Μπορούμε εμείς ως Ορθόδοξοι να αποκλείσουμε την ύπαρξη Αγίων και θαυμάτων σε άλλες ομολογίες και θρησκείες; Ίσως όχι.» (Βασίλης)

Παναγιώτης: «Ίσως όχι», λέμε, μόνο εάν δεν είμαστε Ορθόδοξοι! Η Ορθοδοξία είναι η Μία Αγία Εκκλησία που ομολογούμε στο Σύμβολο της Πίστεως. Είναι η Αλήθεια. Έξω από αυτήν υπάρχει το ψέμα. Όχι απλά άλλες ομολογίες αλλά αίρεση, πρέπει να λέμε. Και πλάνες, και εφευρέσεις του διάβολου, πρέπει να τις λέμε.

«Για παράδειγμα λέγεται ότι δεν έχουν βρεθεί επιστημονικές εξηγήσεις για τα θαύματα της Παναγίας της Γουαδελούπης.» (Βασίλης)

Παναγιώτης: Ποιες είναι οι «επιστημονικές εξηγήσεις»; Και ποιο είναι το «θαύμα»; Ότι ένα άγαλμα, λέει, περπάτησε;

«Ή το παράδειγμα του Λούθερ Κινγκ, του Γκάντι, της Μητέρας Τερέζας, ή και της Ζαν ντ Αρκ που και στη συνείδηση πολλών ελλήνων και ορθοδόξων έχουν αγιότητα.» (Βασίλης)

Παναγιώτης: Ποιοι είναι αυτοί οι έλληνες «ορθόδοξοι», που θεωρούν «αγίους και αγίες», τους και τις παραπάνω κυρίους και κυρίες;

«Ή ο άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης,» (Βασίλης)

Παναγιώτης: Θεωρείς «άγιο» τον Φραγκίσκο, και λες ότι είσαι και Ορθόδοξος; Πού είναι η αδελφή Μελπομένη, να διαμαρτυρηθεί;
 
«Για τον οποίο έγραψε ο Καζαντζάκης τον ''Φτωχούλη του Θεού".» (Βασίλης)

Παναγιώτης: Ο Καζαντζάκης, σπούδασε σε παπικό (καλόγερων) σχολείο, και είχε τέτοιες «ευαισθησίες».

«Τον θεωρούσε θαυμαστό πρότυπο αγωνιζόμενης ανθρώπινης ψυχής.» (Βασίλης)

Παναγιώτης: Πίστευε στην ύπαρξη ψυχής ο Καζαντζάκης; Πώς; Ως μασόνος, ή και ως βουδιστής που συγχρόνως ήταν;

«Ο Άγιος Φραγκίσκος ενσαρκώνει το ιδεώδες του Καζαντζάκη, ότι η ζωή αυτή είναι παλαίστρα, στην οποίαν ήλθαμε για να αγωνιστούμε να μετατρέψουμε τη σάρκα σε πνεύμα και να βρούμε λύτρωση.» (Βασίλης)

Παναγιώτης: Μα ακριβώς τη σάρκα του, είχε για «πνεύμα» ο μεγάλος αντίχριστος Καζαντζάκης, ο βλάσφημος του Χριστού τον οποίο παρουσιάζει να σκέπτεται πονηρά (να κάνει παιδί με την Μαγδαληνή) πάνω στο Σταυρό!!!
Αλλά τι να περιμένει κανείς από ένα διεστραμμένο, έναν ομοφυλόφιλο «μεγάλο συγγραφέα» που είχε για «ταίρι» του έναν παπά;

«"Έτσι με το θάμα αυτό της μυστικής αλχημείας, υπόταξε την πραγματικότητα, λευτέρωσε τον άνθρωπο από την ανάγκη, έκαμε μέσα του, όλη την ύλη του κόσμου πνεύμα. Ο Άγιος Φραγκίσκος είναι για μένα ο μεγάλος στρατηγός που οδηγάει τις ψυχές στην απόλυτη νίκη." (Νίκος Καζαντζάκης)» (Βασίλης)

Παναγιώτης: Τι «λευτέρωσε» Βασίλη; Ο Καζαντζάκης δεν έλεγε «δεν ελπίζω σε τίποτε, άρα είμαι λεύτερος»; Και αυτό δεν έχουν γράψει στον τάφο του;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

giati re file panagioti toso misos pros ton kazantzaki? autos eixe ta dika tou pistevo, esu ta dika sou. auta s ema8e o xristianismos, opoios dn pisteuei ston xristo oti einai kakos? agapate allilous nomizw eipe, oxi agapate xristianous! Kai 3ereis kati, simasia exei na eise kalos an8ropos oxi kalos xristianos. kai ama eisai kalos an8ropos o 8eos 8a se mpasei stin paradiso den uparxei periptosi.

P. MICHALOPOULOS είπε...

1. «giati re file panagioti toso misos pros ton kazantzaki?»

- Πού το είδατε το μίσος;

2. «autos eixe ta dika tou pistevo, esu ta dika sou.»

- Σωστά! Αυτός έκρινε τον χριστιανισμό, και δικαίωμα του! Και εμείς κρίνουμε αυτά που είπε και αυτά που έκανε! Δεν έχουμε το δικαίωμα;

3. «auta s ema8e o xristianismos, opoios dn pisteuei ston xristo oti einai kakos?»

- Όχι! Ο χριστιανισμός, μας έμαθε ότι κακός είναι μόνον όποιος πιστεύει στον… χριστιανισμό! :-)

4. «agapate allilous nomizw eipe»

- Έτσι είπε! Και εμείς δεν μισούμε ούτε τον διάβολο (τον λυπόμαστε! Το ίδιο και τον Καζαντζάκη!.. :-(

P. MICHALOPOULOS είπε...

- Και εμείς δεν μισούμε ούτε τον διάβολο - τον λυπόμαστε! Το ίδιο και τον Καζαντζάκη!.. :-(

http://xairete.blogspot.com/2010/04/blog-post_1986.html