Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Καλή σου μέρα lady_tramp! Και καλό σαββατοκύριακο!

ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ:
19 Αυγ. 06
ΣΧΟΛΙΟ Π. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ:

Σε ευχαριστώ που με παρέπεμψες σε προηγούμενες δημοσιεύσεις σου σχετικά με τις θρησκευτικές συζητήσεις. Επίτρεψέ μου να σου θυμίσω και εγώ ένα δικό μου παρόμοιο δημοσίευμα, που είναι το ακόλουθο:

«Αλήθεια, πίστευε ή δεν πίστευε ο Καζαντζάκης; Είναι βλέπετε και απόφοιτος της σχολής Γάλλων μοναχών. Από την άλλη πάλι έχουμε τον τάφο του πάνω στον οποίο είναι γραμμένα τα αγαπημένα του «Δεν πιστεύω, δεν ελπίζω, είμαι λεύτερος!», και πάνω στον τάφο του υπάρχει, παρά ταύτα, και σταυρός!!!

«Δεν είχε το Θεό του» λοιπόν, ο Καζαντζάκης; Ή πίστευε στον Μ.Α.Τ.Σ. των μασόνων (όπου είχε και βαθμό στην ιεραρχία του), ή μήπως ήταν και πανθεϊστής αφού είχε μπλέξει και με τον βουδισμό;  

Βεβαία, «τα είχε μπλέξει» και με έναν ομοφυλόφιλο παπά από την Αμερική, και οι επιστολές τους που δημοσίευσε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ (για να αποδείξει ότι ο Καζαντζάκης ήταν θρήσκος!!!) απέδειξαν ότι είχε και αυτό το «κουσούρι» ο μεγάλος «άνδρας» της Κρήτης!

Μήπως όμως είχε «το χρήμα για θεό», όπως λέει και ο Χάρρυ Κλύν; Ή όπως λέει το άλλο τραγούδι με τον Δήμο Μούτση
που τραγούδαγε ότι έχει ένα θεό μέσα στην κοιλιά του ή ότι θεός είναι η κοιλιά του, κάτι τέτοιο!

Αλλά βέβαια! Και ο Καζαντζάκης έχει στο ενεργητικό του ένα σχετικό παρατράγουδο: Στο βιβλίο του «Ασκητική» (!) και στο κεφαλαίο για τη σχέση θεού και ανθρώπου, γράφει μεταξύ άλλων:
«Ο Θεός μου δεν είναι πάνσοφος. Το μυαλό του είναι ένα κουβάρι από φως και σκοτάδι και πολεμάει να το ξετυλίξει μέσα στο λαβύρινθο της σάρκας».

Τούτος λοιπόν ήταν ο Καζαντζάκης!!! Και το «θεό» (που άλλος έλεγε, τραγούδαγε, ότι τον είχε στη κοιλιά του), ο Καζαντζάκης τον είχε στο μυαλά κουβάρια μυαλό του, ένα θεό όμοιό του, ένα λαβύρινθο της «σάρκας» του.
Ο αμερικάνος παπάς να τον είχε «μυήσει» άραγε στη διαστροφή αυτή του μυαλού της ψυχής και του σώματος;»

Καλή σου μέρα lady_tramp! Και καλό σαββατοκύριακο!


http://forums.pathfinder.gr/Religion_Beliefs/Christianity/thread.html?thread=42872&id=44136

Δεν υπάρχουν σχόλια: