Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Οι «μούμιες» (Καζαντζάκη και Βησσαρίωνα) και η Εκκλησία.

ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ:
24 Ιουλ. 06
ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ: «Η ορθόδοξη Ελληνική εκκλησία, στην πρώτη περίπτωση θεώρησε ότι αυτό συνέβη επειδή ο Καζαντζάκης ήταν αμαρτωλός και στη δεύτερη ότι επειδή ο Βησσαρίων ήταν άγιος.»


ΑΠΑΝΤΗΣΗ Π. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ:

Είπε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος ότι δεν έλιωσε ο Καζαντζάκης επειδή ήταν Αντίχριστος; Ποτέ το είπε; Πες μου σε παρακαλώ για να χαρώ! Διότι από ό,τι γνωρίζω στην κηδεία του αντίχριστου παραβρέθηκε τιμητικά το οικουμενικό πατριαρχείο και η εκκλησία της Κρήτης.

Ως προς τον Βησσαρίωνα τώρα: Δεν αποφάσισε καμία Εκκλησία ότι είναι άγιος.

Το μοναστήρι που τον συντήρησε (μουμιοποίησε) φαγώθηκε ότι είναι άγιος. Αμέσως μετά, ο τοπικός δεσπότης έσπευσε να σπονσονάρει την ιδέα (πολλά τα λεφτά!), και από κοντά βρέθηκαν και κάποια ταξιδιωτικά γραφεία που εκμεταλλεύτηκαν τους θρησκόληπτους θρησκευτικούς τουρίστες της Εκκλησίας.

Δεν αποφάσισε καμία Εκκλησία ότι είναι άγιος.

Αντίθετα, σοβαροί θεολόγοι όπως ο μητροπολίτης Ναυπάκτου, ο λόγιος Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Αεράκης και πολλοί άλλοι, ήταν κάθετα αντίθετοι σε αυτές τις γελοιότητες. Ο δε ιερός σύνδεσμος κληρικών Ελλάδος διαμαρτυρόταν προς κάθε κατεύθυνση ότι πρέπει να θαφτεί το πτώμα διότι ό,τι γίνεται είναι εμπαιγμός.

Έτσι, πείσθηκε (αρχικά) και ο Αρχιεπίσκοπος για την κανονική ταφή (στο χώμα τη φορά αυτή) του ταλαίπωρου Βησσαρίωνα. Την τελευταία στιγμή όμως, άλλαξε γνώμη και τάχτηκε με την άποψη του τοπικού μητροπολίτη (να μείνει εκτεθειμένο το πτώμα) δεχόμενος ότι πρόκειται για «θεϊκό σημάδι». Και στην απόφαση αυτή παρέσυρε και την ολιγομελή (υποχείριό του) «διαρκή ιερά σύνοδο» που τον εξουσιοδοτεί να αποφασίζει ό,τι του έρθει στο κεφάλι!

Τι να του έταξε άραγε ο μητροπολίτης του «κ.κ.» Χριστόδουλου και τον μετάπεισε;
 
Πάντως, από την πρώτη μέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο, είχα γράψει στα «ΝΕΑ» ότι αν υπάρχει κάποιο θεϊκό σημάδι στην όλη υπόθεση (μισολιωμένο πτώμα, άθικτο το ευαγγέλιο!) αυτό κατά τη γνώμη μου είναι το ότι έθαψαν οι αθεόφοβοι το ευαγγέλιο, τον ζωντανό λόγο του Θεού μέσα στο φέρετρο! 
Και ο Θεός, τους έδωσε σημάδι να το επιστρέψουν ΑΘΙΚΤΟ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ, στη θέση του, κανονικά, πάνω στην αγία Τράπεζα. 

http://forums.pathfinder.gr/Culture_Communities/Corruption/thread.html?thread=37966&id=38728

Δεν υπάρχουν σχόλια: